Classroomscreen

Classroomscreen is een handige (gratis) tool, waarmee je makkelijk verschillende klassenmanagement elementen op het bord kan zetten. Hieronder vertel ik je wat mijn favoriete elementen zijn.

Background

Er zijn verschillende achtergronden die classroomscreen aanbied. Meestal mag een leerling een achtergrond uitkiezen. Daarnaast kan je ook zelf afbeeldingen uploaden, die je vervolgens als achtergrond kan gebruiken.

QR-code

Je kan naar een website verwijzen door er een QR-code van te maken en dit op je screen te plaatsen. Vaak zet ik hier een filmpje/site weg voor verdieping als leerlingen al eerder klaar zijn.

Sound Level

Als ik wil dat leerlingen in stilte/rustig werken, gebruik ik vaak sound level. Deze meet het geluidsniveau in de klas, en geeft een seintje wanneer dit te luid is. Voor leerlingen een duidelijk signaal wanneer ze te luid aan het praten zijn.

Text

Vaak zet ik het maak/huiswerk op het bord. Dit kan makkelijk door de 'text'-knop. Zo kan ik ook makkelijk leerlingen een vervolgopdracht geven als ze eerder klaar zijn tijdens de les.

Draw

In de onderbouw doe ik weleens een tekenspelletje. De leerling of ik maakt een tekening in de 'draw'-optie en leerlingen moeten raden welk begrip/persoon/gebeurtenis er getekend is.

Work symbols

De werksymbolen in classroomscreen gebruik ik om aan leerlingen te laten zien hoe ze moeten werken: in stilte, fluisterend of op normaal geluidsniveau.

Timer

Tijdens zelfstandig werken of een toetsafname zet ik een timer op zodat leerlingen weten hoe lang ze nog aan de taak/toets moeten werken.