Collega top 3 docent Duits!

Gepubliceerd op 3 maart 2023 om 09:10

Begin dit jaar gaf ik mijn collega, en tevens goede vriendin, Canisia van Nieuwburg op voor "MachMit Docent Duits 2023". Inmiddels staat ze in de top 3 en daar ben ik ontzettend trots op. 

 

Net zoals de andere genomineerde verdient Canisia deze titel. Destijds heb ik de volgende punten naar de jury toe gemaild om dit mee te onderbouwen:

  • Canisia is een docent die zowel pedagogisch als didactisch sterk onderlegd is. Zij is altijd bezig met actieve werkvormen te bedenken, om de Duitse taal op een creatieve manier over te brengen op leerlingen. 
  • Ze maakt gebruik van online leermiddelen, om aan te sluiten op de belevingswereld van leerlingen. Leerlingen zijn altijd zeer over haar te spreken.
  • Buiten het aanleren van de Duitse taal vindt Canisia het ook belangrijk dat leerlingen wat meekrijgen over de Duitse cultuur, historie, normen en waarden. Hier zet zij ook actief op in tijdens haar lessen. 
  • Als taaldocent blinkt Canisia uit in het aantikken van burgerschapsdoelen binnen haar lessen. Zij besteed enorm veel aandacht aan de identiteitsontwikkeling van leerlingen en weet dit te combineren met haar lesstof.
  • Momenteel is ze een website aan het ontwikkelen waar ze haar werkvormen wil delen met andere docenten Duits. Ze heeft enorm veel passie voor haar vak en dat draagt ze uit in alles. 

 

Op woensdag 8 maart werden Canisia, leerlingen en ik hierover geinterviewd! Hier kan je het interview bekijken: https://www.zuidwestupdate.nl/nieuws/canisia-25-kan-duits-docent-van-het-jaar-worden-ik-kom-voor-haar-naar-school/

 

Hieronder staan de linkjes naar de nominaties van de top 3 en de link om te kunnen stemmen.

 

Nominaties: https://www.machmit.nl/docent-duits-van-het-jaar-23

Stemmen: https://uvacommscience.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_eKccAW7huNPnvXo

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.